B&B VILLA VINCENT, NUENEN 06-51612571

 

  • In de voetsporen van Vincent...

    Uniek is dat Nuenen en omgeving gezien kan worden als een Openluchtmuseum met veel herinneringen aan Van Gogh. Het Openluchtmuseum bestaat uit maar liefst 21 plekken die een directe relatie hebben met het verblijf van Vincent in Nuenen.Van deze 21 objecten zijn er 14 één of meerdere keren door Vincent geschilderd of getekend. De overige 7 plekken zijn niet geschilderd, maar waren veelal de huizen waar veel van zijn 'modellen' woonden. Klik op de onderstaande kaart voor het overzicht.

    In de voetsporen van Vincent..

    Bij 17 van deze plekken zijn de Van Gogh Village informatiezuilen geplaatst. U staat op de plek waar Vincent destijds stond om de schetsen van het schilderij te maken. Een aantal van deze zuilen zijn uitgerust met audio. Door op een knop te drukken, hoort u een verhaal gesproken door 'Vincent.'

  • Vincentre, het nieuwe Van Gogh Museum

    Op 18 juli 2010 is het nieuwe Van Gogh Museum Vincentre geopend. Een uniek gebouw waarin u het leven van deze beroemde kunstenaar van dichtbij kunt zien en beleven. Het Vincentre is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 - 17.00 uur. In Vincentre is de Nuenense geschiedenis van Vincent in woord en beeld bijeen gebracht aan de hand van foto’s, reproducties van schilderijen, tekeningen en brieven. 

De meeste van Gogh bezienswaardigheden liggen op loopafstand van onze B&B.

Voor meer informatie over Vincent van Gogh kunt u terecht op de website Van Gogh Village Nuenen
 

 

B&B Villa Vincent, Nuenen 06-51612571  |  mail@villavincent.nl